PANDUANSKEMA JAWAPANSPM

Skema Jawapan Malaysia Dan Kerjasama Antarabangsa

Skema Jawapan Malaysia Dan Kerjasama Masyarakat Antarabangsa

Skema Jawapan Malaysia Dan Kerjasama Antarabangsa. Untuk makluman pelajar, Tema Umum Sejarah Kertas 3 SPM 2016 telah pun diumumkan. Berikut adalah Skema Jawapan Malaysia Dan Kerjasama Antarabangsa yang dapat dikongsikan pada anda sebagai rujukan menghadapi peperiksaan SPM nanti.

Skema Jawapan Malaysia Dan Kerjasama Antarabangsa

Tema Umum : Malaysia Dan Kerjasama Masyarakat Antarabangsa

Dingatkan calon dikehendaki membaca dan meneliti Tema Umum Sejarah ini dan membuat persediaan awal sebelum hari peperiksaan yang sebenar. Calon juga boleh berbincang dengan guru dan rakan-rakan untuk mendapat dan mengumpulkan maklumat berkaitan. Calon boleh membuat rujukan daripada pelbagai sumber yang berkaitan serta mendapatkan sumber maklumat daripada buku teks, bahan bacaan ilmiah, akhbar, internet dan bahan-bahan yang berkaitan.

sej - Skema Jawapan Malaysia Dan Kerjasama Antarabangsa

TUGASAN SPESIFIK TEMA 12 : MALAYSIA DAN KERJASAMA MASYARAKAT  ANTARABANGSA

Soalan : Sejak mencapai kemerdekaan Malaysia telah menyertai dan bergerak aktif dalam pertubuhan serantau. Hubungan serantau telah memberi banyak manafaat kepada negara kita. Huraikan peranan dan sumbangan Malaysia dalam kerjasama serantau  sehingga kini.

Kerangka Jawapan

Calon hendaklah menjawab berdasarkan kerangka jawapan di bawah ini.

skema jawapan sejarah kertas 3 spm 2016 - Skema Jawapan Malaysia Dan Kerjasama Antarabangsa

PERATURAN PERMARKAHAN TUGASAN SPESIFIK TEMA 12 : MALAYSIA DAN KERJASAMA MASYARAKAT ANTARABANGSA

peraturan pemarkahan sejarah kertas 3 1 - Skema Jawapan Malaysia Dan Kerjasama Antarabangsa peraturan pemarkahan malaysia dan kerjasama - Skema Jawapan Malaysia Dan Kerjasama Antarabangsa

kesimpulan malaysia dan kerjasama masyarakat antarabangsa - Skema Jawapan Malaysia Dan Kerjasama Antarabangsa

Semoga perkongsian Skema Jawapan Malaysia Dan Kerjasama Antarabangsa dapat membantu anda membuat persediaan dalam menduduki peperiksaan SPM 2016. Pelajar disarankan mendapatkan nasihat dan bantuan dari Guru Penilai Sejarah anda bagi mendapatkan tips yang membantu anda mendapatkan markah yang tinggi dalam Kertas 3 Sejarah SPM 2016.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *